Vrijstaande moderne woning

Locatie

Gantel de Baak II, Naaldwijk

Stijl

Moderne architectuur

Architect

Alexander Gathier

Voor Bouwbedrijf Vroom – “exclusiviteit in bouwen” – , werd ons gevraagd een moderne woning in uitbreidingsgebied Gantel-de Baak II te Naaldwijk te ontwerpen op een trapeziumvormige kavel.  Voor dit moderne woonhuis met platte daken hebben we er voor gekozen om de richting van twee perceelgrenzen (aan de voorzijde en de rechter zijde) te volgen in het ontwerp:  De verdieping en de begane grond aan de linkerzijde lopen evenwijdig aan en haaks op de weg aan de voorzijde en de rechterzijde van de plattegrond volgt de ‘gerende’ rechter perceelgrens.  De beide richting zijn ook te herkennen aan een contrasterend kleurgebruik van de gevels:  wit voor de moderne vorm links over twee bouwlagen en donker antraciet voor de ‘ingestoken zwarte doos’ over één bouwlaag aan de rechterzijde van het gebouw.

Waar beide richtingen bij elkaar komen ‘voel’ je in interieur en exterieur de vorm van het kavel; Bijvoorbeeld, het ‘glazen’ trappenhuis steekt op de verdieping ‘schuin’ naar buiten uit de ‘rechte’ zijgevel van de witte doos óver de éénlaagse ‘schuine’ zwarte doos;  De ‘schuine’ trappenhuis-wand in het interieur op de begane grond geeft door haar loop steeds meer breedte van de begane grond richting voorgevel waardoor aan de voorgevel keuken en eetgedeelte naast elkaar passen.  De woning is in 2017 opgeleverd.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!