Moderne woning uitgevoerd in baksteen in Enschede

Locatie

Roombeek, Enschede

Stijl

Modern-traditioneel

Architect

Alexander Gathier

Tussen alle ‘jaren-dertig’ woningen die opdrachtgevers ons verzochten te ontwerpen was een jong stel dat de klassieke lijn wel mooi vond maar niet persé de kenmerkende pannen gedekte daken voor ogen had.

We hebben hun hoekperceel in het ontwerp laten uitkomen door het hoogste deel van de woning als een ‘torentje’ op de hoek te leggen, met daarin de entree en het trappenhuis en van daar uit in de twee haakse richtingen verder te bouwen met twee volumes van verschillende hoogte, waarbij het grootste volume met slaapkamers aan de voorgevel ligt.

Het volume van één bouwlaag dat ‘de hoek’ om gaat en waarin de keuken en berging zijn ondergebracht creëert met het garagevolume dat nóg een keer de hoek om gaat en met de afscheiding van het buurkavel een patiotuin tussen de bouwvolumes en de perceelscheiding.  Recht tegenover de dubbele deur in de achtergevel van het woonhuis hebben we aan de andere zijde van de patio een afdak aan de garage als kleine veranda op de zon gemaakt.

De hoogte van het ‘torentje’ hebben we benadrukt door het twee bouwlagen hoge een kozijn in het trappenhuis en de gemetselde ‘risalieten’ op betonnen aanzet-stenen ter weerszijden van dit kozijn.  Daarmee is er toch een klassieke noot gegeven aan dit ontwerp.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!