Jaren-dertig woning aan de singel in Enschede

Locatie

Lasondersingel 97, Enschede

Stijl

Jaren 30 stijl

Architect

Alexander Gathier

Niet lang na de vuurwerkramp in Enschede werd dit woonhuis met kantoor-aan-huis in jaren-dertig stijl gebouwd als één van de eerste nieuwe woningen aan de Lasondersingel. De stijl sluit aan op die van veel van de originele, bestaande panden. Sommigen hebben ná de bouw verbaasd gereageerd dat ze zich dit pand niet konden herinneren van de tijd vóór de vuurwerkramp !

Een steil ‘tentdak’, waarvan de dakpannen-lijn duidelijk voorbij de gevels reikt met een royaal overstek, een groot overstek boven de voordeur, gootoverstekken met gootbodems van kraallatten, slanke boeiboorden, metselwerk in (halfsteens-) verband, rollagen, gemetselde raamdorpels, roeden in het glas, naar buiten tredende hoekkozijnen, ‘stevig’ kozijnwerk, een erker e.d zijn de kenmerken die deze woning voor velen authentiek maken.

Door het plaatsen van veel glas op strategische plaatsen is dit een ‘lichte’ jaren-dertig woning geworden.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!