Studie van appartementen te Gronau, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Locatie

Te realiseren in Gronau

Stijl

Klassieke architectuur

Architect

Alexander Gathier

Een Duitse bouwondernemer en investeerder verzocht mij na een woonbeurs in Hengelo om samenwerking.  Op een kruispunt in Gronau, direct over de grens bij Enschede, lag een braakliggend terrein aan de rotonde die de Enscheder Strasse in vier richtingen verdeelt.  Het plan was om op dit hoekkavel een gebouw te creëren die de plek een meer gedefinieerde uitstraling zou geven als ‘een poort’ van Gronau.

Het ambitieniveau van de visie van de bouwondernemer was hoog; het woongebouw met appartementen en een kleine parkeergarage op de begane grond moest een klassieke uitstraling krijgen qua architectuur en door enkele ornamenten, en de bocht waarin het gebouw kwam te liggen moest door de gebouwvorm benadrukt worden.   Daarnaast moesten de taartvormige plattegronden op verschillende bouwlagen  verschillende grootte’s van appartementen aanbieden en natuurlijk moesten nog steeds de leidingkokers boven elkaar blijven liggen …   Allemaal gelukt, maar ik heb de bouwondernemer, ondanks het toenmalige vriendelijke Duitse prijspeil in de bouw vlak vóór de crisis van 2008 (in Nederland)  enkele malen gewaarschuwd dat het kosten-baten plaatje voor hem als investeerder misschien minder rooskleurig zou uitpakken dan de beloften van zijn droom…

Hierbij presenteren we enkele interessante plaatjes.  Er staat nu een rechthoekige kantoordoos van een andere investeerder die zich niet veel lijkt aan te trekken van de plek aan het begin (of het eind) van de Enscheder Strasse.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!