Moderne vrijstaande woning in Enschede

Locatie

Het Brunink, Zuid-Enschede

Stijl

Modern

Architect

Alexander Gathier

Voor uitbreidingsplan Het Brunink veld 4 in het zuiden van Enschede kwamen potentiële opdrachtgevers bij mij met een kavel in een vorm die veel van een cirkelsegment weg heeft.  Het kavel ligt op een hoek.  

Deze mensen hadden ons gevonden via Mc-Home staalframebouw voor wie wij nog wel eens een ontwerp maken.  De moderne ontwerpen op de website van Mc-Home spraken hen erg aan. Als architect in Enschede heb ik al veel klassieke ontwerpen gemaakt voor particuliere opdrachtgevers dus het werken voor Mc-Home geeft een welkome afwisseling van de dagelijkse architectenpraktijk met veel particulier opdrachtgeverschap.

De opdrachtgevers wilden op hun kavel een karakteristieke moderne woning welke in de breedte georiënteerd moest zijn zodat aan de achterzijde nog zoveel mogelijk tuin op het zuidwesten zou overblijven in deze landelijke omgeving van Enschede.

‘Een streep’, bijna noord-zuid georiënteerd, was het eerste idee voor de vorm van de villa, zodat er zo weinig mogelijk naar achteren gebouwd zou worden.  Zo is het ook gebleven, met nog wat uitbreiding naar voren t.b.v. berging en overdekte carport. 

Waar we eerst voor wit stucwerk gingen voor de verdieping en metselwerk voor de begane grond en naderhand voor witte gestucte overstekende vloer- en dakranden, ingevuld met grote donkerbruine moderne beplating voor beide woonlagen (van bijvoorbeeld Cembrit of Dekton), zijn we uiteindelijk  gegaan voor dezelfde witte randen, maar nu ingevuld met gemêleerd langformaat metselwerk van een lichte kleur.  

Op de verdieping van de voorgevel benadrukken drie grote Dekton panelen tussen het metselwerk met horizontale kozijnen de voorzijde van het huis en geven een regelmatige ritmiek aan de gevel.  Aan de achterzijde komt de witte kleur terug in gevel- en veranda-kolommen die in een minder streng ritme zijn geplaatst evenals de schijnbaar willekeurig geplaatste kozijnen. De kozijnen omkaderen op de begane grond en verdieping zowel grote als kleine glasvlakken die het landschap ongehinderd binnenlaten.

Het ontwerp dateert uit 2017.

Bosvilla Lonneker Vooraanzicht
Bosvilla Lonneker vogelvluchtperspectief
Rechterzijgevel Bosvilla Lonneker
Bosvilla Lonneker linkerzijgevel
Bosvilla Lonneker achtergevel
Bosvilla Lonneker achtergevel
Bosvilla Lonneker achtergevel

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!