Restauratie en renovatie van historisch pand in centrum Enschede

Locatie

Stadsgravenstraat 34-36A, Enschede

Stijl

Klassieke architectuur, restauratie, renovatie

Architect

Alexander Gathier

Het betreft een voormalige overdekte gaanderij (buiten-gang) langs verschillende kleine winkels. Het buitenplafond van deze gaanderij rustte op metselwerk penanten met lichte verzwaringen in het metselwerk die ‘steunberen’ suggereren. Vóór de restauratie was die ‘buiten-gang’ reeds bij de winkels getrokken doordat er puien tussen de penanten waren geplaatst.

Bij de restauratie is er één grote commerciële ruimte van gemaakt en zijn de puien voorzien van roeden in het glas. De ‘steunbeertjes’ zijn meer zichtbaar gemaakt door ze niet mee te nemen in de nieuwe laag muurverf. De dakkapellen hebben na de restauratie hetzelfde karakter, terwijl we de originele middelste dakkapel met het zonne-figuur in haar waarde hebben gelaten.

In het pand is nu Italiaans restaurant Sorrentino gevestigd.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces. Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!