Villa Boddenkamp in Enschede, 3 woningen

Locatie

CPO Plan Boddenkamp Enschede

Enschede

Stijl

Klassieke stijl

Architect

Alexander Gathier

Het betreft hier een klein CPO, drie woningen in één stadsvilla (‘textielvilla’ naar voorbeeld van de voormalige ‘textielbaronnen’ in Enschede e.o. volgens de stedenbouwkundige wens van de gemeente Enschede in de ‘inbreidingswijk’ Boddenkamp).

De villa moest statig ogen, moest een plafondhoogte van 3,50 meter op de begane grond hebben, moest stedenbouwkundige aansluiting geven tussen de rij woningen aan het park en de hoek waarop deze villa is gebouwd en moest als een eenheid ogen ondanks dat er drie woningen zijn ondergebracht met heel verschillende woonprogramma’s: Een hoekwoning met keuken aan de voorzijde en zeven slaapkamers (waarvan één in de tuinkamer beneden), een middenwoning met keuken-eetkamer aan de achterzijde, aansluitend op een veranda en een derde ruime woonlaag die bijna niet gebruikt wordt, en een hoekwoning op het park met wonen aan de voorzijde en koken-eten aan de achterzijde aansluitend op de tuinkamer met uitzicht op het park en de veranda aan de achterzijde.

Vanwege de verschillende indelingen en het 3,80 meer hoogte verschil tussen begane grond en verdiepingsvloer zijn de trappen alle drie verschillend en beeldbepalend in het interieur. Dat is zeker ook de hoogte op de begane grond !

De eenheid van de ‘grote witte villa’ is bewaard door de hoekwoningen een entree aan de zijgevel te geven en de middenwoning aan de voorgevel in een ontworpen symmetrie met een gefingeerd ‘tweede voordeurkozijn’.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!