Moderne stadsvilla versie 1

Locatie

Dit ontwerp is gemaakt om te kunnen bouwen aan de Noordendorplaan 18 (plan Boddenkamp) Enschede

Stijl

Modern, minimalistisch, studie

Architect

Alexander Gathier ism opdrachtgever

Dit ontwerp is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever tot stand gekomen, vanuit zijn ontwerperskwaliteiten die normaliter door deze eigenaar van M-Effect worden ingezet voor de vormgeving van multimedia en internet projecten.

In dit ontwerp in Boddenkamp, Enschede, bestond het ontwerp concept uit het maken van twee ‘pijlers’ met Douglas houten gevelbeschieting waarover een ‘brug’ loopt in een ander gevelmateriaal. De twee ‘pijlers’ herbergen het woongedeelte en de berging en ‘de brug’ is voorzien van (slaap-) kamers, badruimten e.d. Tussen de twee ‘pijlers’, onder het ‘bruggebouw’ is de overdekte entree gelegen en is plaats voor het ‘droog stallen’ van de auto. Een stalen hekwerk met diepe, schuinstaande spijlen tussen de twee ‘pijlers’, onder het plafond van de ‘brug’, kan worden gesloten waardoor er geen loodrecht doorzicht meer is en de privacy naar de achtertuin wordt gewaarborgd.

Het ontwerp is in de 3D-studie bestudeerd met twee gevelafwerkingen van het bruggebouw: Een warm gekleurde en gemêleerde keramische gevelsteen enerzijds en een bekleding van zinken losanges anderzijds. Door de toepassing van beide materialen is het mogelijk de dakvlakken en de gevels in het zelfde materiaal uit te voeren wat de ‘monolithische’ uitstraling van het ‘bruggebouw’ ten goede komt.

Door deze ‘zwaardere’ brug te laten dragen door ‘pijlers’ van ‘lichter’ materiaal als hout ontstaat een uitdagend beeld.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!