Landelijke moderne villa in Enschede

Locatie

’t Vaneker, Enschede

Opdrachtgeverschap

Particulier

Stijl
Modern
Architect
Alexander Gathier

Aan de rand van ’t Vaneker in Enschede liggen enkele landhuiskavels met ruime afmetingen. De particuliere opdrachtgevers werden geïnspireerd door verschillende stijlen en dachten in eerste instantie in de richting van een schuurwoningNa het bekijken van verschillende architectuurstijlen werd gezamenlijk besloten een ruimtelijk aantrekkelijke villa te maken die recht doet aan de locatie en waarbij de relatie tussen binnen en buiten nog meer tot zijn recht zou komen. De villa is opgebouwd uit rechthoekige, platte volumes die zodanig gestapeld en achter elkaar gelegen zijn dat interessante plattegronden en plekken ontstaan zijn.

Eén voorbeeld daarvan is de gastenkamer met eigen badkamer op de begane grond, welke buiten ‘de loop’ tussen de hal en verblijfsruimten ligt aan de stille zijde van het huis en zicht heeft op haar eigen groen aangeplante patio, waar de achtertuin de woning ‘instulpt’.

De woonvleugels van dit landhuis hebben een horizontale vormgeving. De ruimten steken in verschillende richtingen in het omliggende groen wat de woonkwaliteit en de relatie tussen binnen en buiten vergroot.

De eetkeuken en eetkamer zijn als verblijfsruimte voor deze opdrachtgevers even belangrijk als de woonkamer en zijn aan de achterzijde gelegen in de langste rechthoek met aan drie zijden ruim uitzicht op het omringende platteland. Een aansluitende veranda aan de achtergevel maakt overdekt buiten eten mogelijk. De met louvres gevulde uitsparing in het veranda dak kan naar keuze gesloten of geopend worden.

De woonkamer is ondergebracht in de rechthoek naast de entree aan de voorzijde, maar door haar excentrische ligging heeft ook deze living uitzicht naar drie zijden. Een corridor naast de entreehal verbind de woonkamer met de eet- en kookruimte waardoor er een doorlopende L-vormige leefruimte ontstaat. In deze corridor tussen de beide verblijfsruimten is de trapopgang gelegen die in een glazen ‘doos’ de verdieping bereikt. Hier heb je een prachtig uitzicht over het Twentse landschap aan de achterzijde. Het daglicht van dit glazen trapportaal op de verdieping valt centraal in de moderne villa naar beneden en wordt ervaren vanuit verschillende ruimten.
De verdieping steekt aan de voorzijde plaatselijk ruim over en vormt zo de ‘overkapping’ van twee parkeerplekken. Waar de entreehal naar buiten komt, is het overstek nog ruim voldoende om beschut binnen te komen.

Op de verdieping liggende overige slaapkamers en functionele ruimten. Het ligt in de bedoeling om dit ontwerp duurzaam en energiezuinig uit te werken.

Rechterzijgevel Bosvilla Lonneker
Bosvilla Lonneker achtergevel
Bosvilla Lonneker achtergevel
Bosvilla Lonneker linkerzijgevel
Bosvilla Lonneker Vooraanzicht
Bosvilla Lonneker vogelvluchtperspectief
Bosvilla Lonneker achtergevel
Bosvilla Lonneker achtergevel

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces. Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!