Schuurwoning met zijbeuk in Bergen (NH)

Locatie

Loudelsweg 52A, Bergen

Stijl

Moderne architectuur

Architect

Alexander Gathier

Op de hoek van de Loudelsweg en de Klokketuin in Bergen lag al langere tijd een ‘braakliggend’ stuk grond, sterk begroeid en met daarop enkele volwassen bomen. Ons jonge opdrachtgevers echtpaar zag zich er al helemaal wonen, in het groen van het lommerijke dorp Bergen in een modern eigen huis.

Het ontwerp heeft kenmerken van een ‘schuurwoning’ zoals die vaker in buitengebieden worden ontworpen – gesloten dakvlakken in de typologische, eenvoudige ‘huisvorm’ en de beide kopgevels geheel van glas. Dit ontwerp gaat daarop iets verder met de toevoeging van een lagere dwarskap loodrecht op de zijgevel van het huis met daarin een uitbreiding van de woonkamer-vide met een glazen topgevel dat uitzicht biedt op de tuin. Aan de andere zijde vinden we een platte aanbouw met slaapkamer, badkamer en inloopkast op de begane grond waar het rieten dak van de hoofdbouw zich omheen vouwt.

De glazen topgevels tot in de nok aan de zuid- en westzijde zijn voorzien van lammellen-roosters om het zonlicht buiten te houden. De gesloten gevelvlakken bestaan uit wit stucadoorwerk voor het huis en antraciet stucadoorwerk voor de lagere bijbouw. De kozijnen zijn antraciet en contrasteren mooi met het riet-gedekte dak van het huis.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!