Renovatie Clubfit Enschede en bedrijfsverzamelgebouw

Locatie

Parkweg 159-169, Enschede

Stijl

Moderne architectuur, renovatie

Architect

Alexander Gathier

Een architect heeft de neiging over te werken en dus te veel op kantoor te zitten.  Tijd voor wat fysieke inspanning dacht ik,  maar daarna kwam ook de sportschool-eigenaar met een opdracht, alleen niet op het cardio-apparaat.  De opdracht was om met beperkte budgetten zijn sportschool en het naastgelegen, leegstaande bedrijfsverzamelgebouwtje, dat de sportschoolhouder opkocht, van een ‘nieuwe look’ te voorzien.  We hebben geen ‘nee’ gezegd tegen deze sportieve uitdaging.

De sportschool, gelegen in een industriële zone van Enschede, was reeds ondergebracht in een gebouw met geknikte plattegrond in staalbouw met het aanzien van een loods door vorm en gekozen gevelbeplating.  De sportschool ‘kromt’  zich  van achteren naar de weg toe terwijl het kleinere aangekochte gebouw aan de weg staat.  Samen creëren ze een parkeerplein aan de Parkweg, waar de ontsluiting van het terrein ligt.

De opdrachtgever wilde graag een zelfde ‘look’ voor beide gebouwen.  We hebben gekozen voor een moderne uitstraling van beide gebouwen door het toepassen van een stoere damwand plaat als gevelprofiel in antraciet voor de sportschool en zwart voor het bedrijfsverzamelgebouwtje, om daarmee toch een licht onderscheid in beide functies zichtbaar te maken. Daarnaast is de gevel van het verzamelgebouw wat verder uitgewerkt:  De stalen gevel is als ‘lijst’ naast en boven de overige gevelinvullingen ‘getrokken’ die uit glas en witte stucwerk-vlakken bestaan.  Aan de weg ontstaat zo een wat frisser geheel waar de verschillende bedrijfjes zich met meer openheid kunnen presenteren.  De ‘lijst’ is verder doorgetrokken dan de oospronkelijke breedte aan de straat om daarmee meer te antwoorden op de schaal van de achtergelegen sportschool.

De indeling in het interieur is aangepast t.b.v. het maken van verhuurbare ruimten met verschillende oppervlakken.  De grootste ruimte, de oorspronkelijke hal met een dakconstructie van vakwerkliggers en sheddaken, is gerenoveerd, met een mooie, hoge en lichte bedrijfsruimte als resultaat.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!