Appartementencomplex in klassieke stijl

Locatie

Zeussingel Almere

Stijl

Klassiek

Architect

Alexander Gathier

Bijont, gevestigd te Enschede, vroeg ons een klassiek ogend appartementengebouw te ontwerpen op een hoekkavel van beperkte afmetingen. De uitdaging was het om er aan ruimte uit te halen wat er in zat. Naast voldoende parkeerplaatsen en de vereiste afmetingen van bergingen en buitenruimte per appartement wilden we ook een onderdoorgang naar het parkeren verwezenlijken en wordt een grotere lift vereist (‘brancardlift’). De entree is zo smal mogelijk gehouden; De extra ruimte die we daar nodig hadden voor de trap naar de verdieping hebben we buiten de gevel gezocht in de vorm van een tussen-bordes. Hiermee wordt het trappenhuis een naar buiten tredend element in de gevel en treed je ter plaatse buiten de gevel met zicht op de singel.

We hebben 9 drie-kamer appartementen met de vereiste voorzieningen weten te realiseren, waarvan eentje op de begane grond met een klein stukje eigen groen . De breedte van de onderdoorgang is beperkt gebleven tot een kleine 3 meter; wanneer de kolommen op het eigen kavel moeten blijven staan wordt die breedte plaatselijk 2,60 meter. Dat gaat net goed voor brede auto’s.

De architectuur is klassiek en symmetrisch opgebouwd: De voorgevel is geleed door de naar buiten tredende gemetselde balkonconstructies links en rechts die op de bovenste verdieping worden bekroond met topgevels. Daartussen in ligt het uítstekende trappenhuis in het midden. Witte betonnen spekbanden, sluitstenen en bogen alsmede donkere betonnen raamdorpels en afdekkers, gemetselde topgevel-bekroningen, tegeltableau’s als invulling onder bogen, een donker betonnen plint met regelmatige lintvoegen e.d. zijn klassieke elementen die deze gevel zijn uitstraling geven.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!