Jaren 30 woning met garage te Enschede

Locatie

Bamshoevelaan 9, Enschede (Roombeek)

Stijl

Jaren 30 stijl

Architect

Alexander Gathier

De voorgevel is ontworpen in de langs-richting van het kavel, de achtergevel is daardoor breed op het zuiden georiënteerd, met een verdiepingsbalkon boven de keuken t.b.v. de hoofdslaapkamer op de verdieping aan de achterzijde.

Deze jaren 30 villa benadrukt de verticale lijn in het dubbele glaskozijn naast de voordeur dat doorloopt tot in de dakkapel, geheel in ‘glas-in-lood’. Hierachter bevind zich de kleine vide van de verspringende trappen met een zicht tot ruim acht meter hoog.

De horizontale lijn wordt geaccentueerd doordat het boeiboord (daklijst) van de erker doorloopt in de overkapping bij de voordeur en de garage en het garage-boeiboord dat doorloopt over een kleine veranda aan de achterzijde. De erker is op zich weer geplaatst vóór een twee-laagse uitbouw met schildkap, dat vóór het hoofdvolume staat. Een ‘doorschietende’ kap bedekt de grote woonkamer-‘erker’ aan de linker zijgevel van het huis. Meerdere dakkapellen met redelijke, slanke overstekken, rollagen, gemetselde raamdorpelstenen, houten klossen onder de gootoverstekken, ‘kraallatten’ als gootbodems, e.d. completeren het ‘jaren-dertig’- gevoel.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!