Rietgedekte “Cottage-Style” villa in Zwaanshoek

Locatie

Boseilanden, Zwaanshoek (NH)

Stijl

Kempische stijl, Cottage stijl architectuur

Architect

Alexander Gathier

Ten behoeve van een potentiële opdrachtgever die zich gemeld had bij Vroom bouw voor het ontwerp en de bouw van een exclusieve villa hebben wij meerdere ontwerpen gemaakt.  De opdrachtgeefster dacht zowel in de richting van de Kempische stijl als in de richting van de Engelse “Cottage Stijl”. Uiteindelijk hebben we een eigen eclectische stijl gecreëerd die tegemoet kwam aan de wensen van de opdrachtgever en is er een villa ontworpen waarin het speelse karakter en het vakmanschap van de bouwers tot uitdrukking kon komen en de stijlkenmerken recht zou doen.

Het betreft een asymmetrisch rietgedekt hoofdvolume van wit stucadoorswerk, natuurstenen gevelfragmenten en schoorstenen, een rietgedekte entreegevel met eiken vakwerk en een aangebouwd ‘bijgebouw’ aan de achterzijde met uitzicht op het water en terras met daarin ondergebracht op de begane grond de eetkeuken en kookeiland met plaats voor minimaal tien ‘eters’ met een ‘nook’ als apart zithoekje bij de keuken en bij ‘mama’, en op de verdieping van het ‘bijgebouw’ een master bedroom met aparte badkamer en aparte opgang met huislift. Totaal is er sprake van een woonkamer, kantoorruimte, vijf slaapkamers en twee zolderruimten.

Naast de vele ‘plekken’ in dit ontwerp zijn er ook in het exterieur nog meer ‘plekken’ gecreëerd door extra ‘aanbouwen’ ten behoeve van de dubbele carport en een grote berging.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!