Landelijke villa te Nijkerk

Locatie

Holkerweg, Nijkerk

Stijl

Landelijke architectuur

Architect

Alexander Gathier

Op een grondstuk van een voormalig boerenerf met opstallen langs de Holkerweg in Nijkerk zijn door de gemeente vier kavels ontwikkeld van rond de duizend m2 in nauwe samenspraak met de toekomstige bewoners.   De twee voorste kavels van 1400 m2 worden ontsloten vanaf de Holkerweg, over een sloot heen.

Het betreft een opdracht die wij via bouwbedrijf ‘Vroom-Exclusiviteit in Bouwen’ hebben verworven voor een riet-gedekte wit gestucte villa, met antraciete Modiwood topgevels op de verdieping, die volgens stedenbouwkundig plan – zoals bij veel boerderijen in die buurt – dwars op de weg staat.   Wonen aan de voorzijde en separate keuken/eetkamer/veranda aan de achterzijde volgen het gebruikelijke patroon naar wens van de opdrachtgevers.  Het woonhuis is verbonden met een riet-gedekt bijgebouw dat aan de achterzijde t.p.v. berging en bijkeuken in verbinding staat met het hoofdgebouw.   De woning heeft vijf slaapkamers  en ruime berg,- was,- en installatie-zolder en de zolder van het bijgebouw is voorzien van een ruime kamer die als “chill-ruimte” door de opgroeiende kinderen en hun vriendjes gebruikt wordt.

Aan de rechter zijgevel ligt de entree met daarboven de werkkamer – verbonden door een vide.  Deze entreepartij is als een uitbouw aan de zijgevel met aparte dwarskap ontworpen.  Het is een symmetrisch ontwerp met uitzonderingen, zoals de niet-symmetrische plaatsing van de veranda met een wat doorschietend dak, de niet-symmetrische plaatsing van aangrenzende ruimten voor bijkeuken en berging,  de iets uitgebouwde keukengevel met daardoor eveneens een iets verder doorlopend dak, de asymmetrische plaatsing van het bijgebouw met carport en ‘chill-ruimte.   Een moderne villa met een klassieke ‘look’.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!