Ontwerp klassieke villa Sprakelweg ’t Vaneker

Locatie

Ontwerp voor plan Vaneker, Enschede

Stijl

Klassieke villa, textielvilla, neo-klassieke stijl

Architect

Alexander Gathier

Voor een opdrachtgever van landgoedkavel 10 op de hoek van de Sprakelweg en de Hegeboerweg in ‘t Vaneker in Enschede hebben we een woonhuis met bijbehorend ‘bouwhuis’ ontworpen in een klassieke stijl met o.a. enkele neo-classicistische elementen. Het wordt daarmee een ‘eclectisch’ ontwerp met behoorlijk wat ornamenten voor deze tijd.
De woonvertrekken zijn ondergebracht in het hoofdgebouw. In het bijgebouw (‘het bouwhuis’) bevinden zich twee kantoren en een stalling voor meerdere luxe auto’s.

Gezien de ligging van het kavel en de keuze om de voornaamste gevel te richten op de passanten op de drukste weg langs het kavel, is de entree ontworpen in de ‘zijgevel’ van het hoofdgebouw, naar de oprit en het bijgebouw gericht. Het woonhuis heeft een alzijdige uitstraling gekregen met vier ‘voorgevels’.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!