Twee klassieke woningen te Enschede

Locatie

Nieuwluststraat, Enschede

Stijl

Klassieke architectuur

Architect

Alexander Gathier

De geplande rij vrijstaande woningen aan de Nieuwluststraat die in een rustige oase zijn gelegen, aan meerdere zijden geflankeerd door ‘geluidsschermen’ in de vorm van appartementengebouwen en winkelcentra tegen de drukte van de nabijgelegen Roomweg en Deurningerstraat in Roombeek, liggen vlakbij de voorzieningen en het hart van Roombeek en bieden tevens de speelstraat en de ontspanning van een luxe straat in een buitenwijk.

Apart van elkaar verzochten de eigenaren van twee naast elkaar gelegen kavels in die straat ons om een klassieke woning te ontwerpen in verschillende klassieke stijlen.  De één, meer ‘jaren dertig’, met grote overstekken, schilddak en erker aan de voorzijde en de ander met gemetselde erker met betonnen balkonmuur afdekker en betonnen spekbanden in de gevels en een gemetselde steíle topgevel met een ruitvormig topgevelkozijntje met betonnen sluitstenen, afgedekt met een overstekend dak met smalle boeiboorden met gevelpannen, daarmee iets meer de chaletstijl benaderend.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!