Moderne woning met garage te Enschede

Locatie

Steenbeltweg 57, Enschede (Roombeek)

Stijl

Moderne stadswoning

Architect

Alexander Gathier

De opdrachtgever wilde een ‘jaren-dertig’ woning van ons voor zijn kavel aan de Steenbeltweg in Roombeek, Enschede. In onderling overleg hebben we toegewerkt naar een moderne afgeleide van die klassieke architectuur, met de volgende karakteristieken:
De kopgevel met schoorsteen is symmetrisch ontworpen: Schoorsteen centraal, twee hoekkozijnen ter weerszijden. Op de begane grond is de symmetrie doorbroken door de erker die op de hoek naar buiten treed onder 45 graden en door de plaatsing van de veranda. Beide woonlagen zijn gescheiden door een andere gevelkleur- en materiaalkeuze (metselwerk vs. stucwerk) per woonlaag, met uitzondering van de schoorsteen in de kopgevel.

Rond de centrale dakkapel die naar beneden is doorgetrokken tot op de voordeur, loopt een daklijst (zónder overstekken) als kader. Deze ‘lijst’ klapt om bij het boeiboord van het dak én bij het boeiboord van de laagbouw – doorlopend en ‘zigzaggend’ over de erker en aanliggende veranda.
Het dak loopt langs één zijde van de dakkapel verticaal naar beneden. De veranda staat op moderne, slanke kolommen.

De blijkbaar frisse uitstraling van deze woning is door de gemeente Enschede nog wel eens gebruikt op hun banners met aankondiging van kavelverkoop in ’t Vaneker in Enschede.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!