Appartementencomplex in eigentijdse stijl

Locatie

Deurningerstraat Enschede

Stijl

Eigentijds

Architect

Alexander Gathier

In 2007 vroeg Lubbert Oosting, ondernemer en voorzitter van de Ondernemingsvereniging Gedupeerden Vuurwerkramp, aan mij of ik een appartementencomplex t.b.v. jongeren en studenten wilde ontwerpen voor een kavel aan de Deurningerstraat, pal vóór het Roombeekhofje. Na de geleden schade door de vuurwerkramp in Enschede was hij als investeerder op zoek naar mogelijkheden om de schade te beperken.

We hebben een gebouw ontworpen met een half verzonken parkeerkelder met hellingbaan aan de achterzijde om aan de parkeernorm te voldoen, waarop een 1,50 meter ‘opgetild’ appartementen gebouw van vier bouwlagen met middengangen is ontworpen, met appartementen aan de achterzijde uitkijkend over Roombeek en appartementen aan de voorzijde met uitzicht op de Deurningerstraat. Hierdoor waren uitwendige galerijen overbodig.

Het gebouw heeft twee gezichten; Een lichte, ononderbroken gevel aan de achterzijde met asymmetrische plaatsing van de gevelkozijnen en een voorgevel met een duidelijker afleesbare ritmiek van witte kozijnen in rode baksteen gevels. De set-back op de vierde laag en patio’s op de begane grond geven de voorgevel plasticiteit. Het lange gemetselde blok aan de voorzijde is op de eerste en de tweede verdieping onderbroken door twee bouwlagen hoge erkers van geisoleerde panelen en glas t.p.v. de eerste en de vierde travee. In deze ritmiek doorgaand is de glazen entree partij geplaatst in de zevende (=laatste) travee, over de volle hoogte van het gebouw.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!