Notariswoning te Enschede

Locatie

Rietveldhof 3, Enschede

Stijl

Notariswoning, nieuwbouw traditionele stijl

Architect

Alexander Gathier

Als je zoekt op ‘notariswoning’ (wat de term dan ook moge inhouden) krijg je beelden van symmetrische ontwerpen, één- of twee-laags met de nok in de dwarsrichting, met een soms uitgesproken entree in het midden, en de kap veelal ‘afgesnoten’ door dakschilden boven de zijgevels, vaak voorzien van symmetrisch geplaatste dakkapellen en schoorstenen in de voorgevel. In die zin voldoet dit ontwerp aan die criteria.

Door het getoogde, met zink beklede afdakje boven de voordeur, de loggia daar recht boven met wit gestucte zijwanden en siermetselwerk balustrade met stalen gedecoreerde leuning, is iets meer aandacht besteed aan de uitstraling. De kozijnen die vaak voorkomen als enkele kozijnen (bij uitzondering dubbel) hebben we vormgegeven als driedelige kozijnen met een breder middendeel om daarmee recht te doen aan een traditioneel gevel-ontwerp.

Door de indeling met de midden-entree ontstaat een aantrekkelijke plattegrond met twee vóórkamers ter weerszijden en twee achterkamers (evt. en-suite) achter de entree met trappenhuis (evt. één grote ruimte of vrije indeling achter het symmetrische trappenhuis). De achtergevel laat een asymmetrie zien door een naar achteren uitgebreide keuken-/ eetkamer en aangrenzende veranda welke op de verdieping als groot balkon t.b.v. de slaapkamers dienst doet.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!