Moderne stadsvilla in Enschede

Locatie

Noordendorplaan 18 Enschede, plan Boddenkamp

Stijl

Modern, minimalistisch

Architect

Alexander Gathier

Ook deze woning is ontworpen in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers, zelf ook vormgevers. De behoefte om een tweede ontwerp te maken ontstond uit de noodzaak binnen het budget te blijven en de behoefte om de privé achtertuin meer af te schermen van de straat.

We hebben na gezamenlijk onderzoek naar de gewenste stijl gestreefd naar een minimalistische uitstraling. Oorspronkelijk gingen we nog uit van gevels en dak van hetzelfde materiaal , maar dat werd bouwtechnisch moeilijker na de keuze door de opdrachtgevers van een GeoStylistix Shaded Grey gevelsteen van MBI, die een stoer, monolithisch voorkomen van kop- en zijgevels garandeert. Een vlakke, grijze keramische dakpan en grijze zinken kopgevel-afdekker completeren het beeld van een massief archetypische ‘huis-vorm’ waar schijnbaar willekeurige gaten in zijn gemaakt t.b.v. daglicht. Het beeld van ‘gaten’ wordt nog versterkt door de kozijnstijlen en draaiende delen achter het gevelmetselwerk te laten wegvallen. De woonkamer op de begane grond is voorzien van Finstral Vista puien waardoor de monoliet van betonsteen daarboven lijkt te zweven.

In plattegrond zien we een uitgerekte ‘T-vorm’ waarvan de korte poot van één bouwlaag is uitgevoerd in houten gevelbetimmering t.b.v. de berging en een iets lagere glazen tussenlid (entree) tussen deze berging en de langwerpige vorm van het woonhuis.

De materialisatie van deze woning in Boddenkamp, Enschede bestaat uit glas, betonnen en keramische gevel- en dakbedekking en Douglas houten gevelbeschieting op de begane grond t.b.v. berging, woonkameruitbouw en veranda.

Stadsvilla Enschede 3D
Stadsvilla Enschede Boddenkamp linkerzijgevel
Stadsvilla Enschede Boddenkamp voorgevel
Stadsvilla Enschede Boddenkamp zijgevel tuinzijde
Stadsvilla Enschede Boddenkamp achtergevel 3D
Stadsvilla Enschede Boddenkamp detail entree
Stadsvilla Enschede Boddenkamp linkerzijgevel in 3D
Stadsvilla Enschede Boddenkamp achtergevel tuin
Stadsvilla Enschede Boddenkamp situatieschets

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!