Rietgedekte villa met klassiek karakter in Enschede

Locatie

Groot Brunink, Enschede

Stijl

Traditionele landelijke stijl, rietgedekt

Architect

Alexander Gathier

In het zuiden van Enschede werden door de gemeente grote kavels uitgegeven van ± 4000 m2, gelegen rond een vijver. Onze opdrachtgevers hadden een redelijk omvangrijk programma van wensen, wat geleid heeft tot een villa van bijna 2000 m2.

De gewenste relatie tussen ‘binnen’ en ‘buiten’, de gewenste ligging van bepaalde woonvertrekken op bepaalde plekken in relatie tot de tuin en de ligging van de woning t.o.v. de vijver en ‘het zuiden’ hebben de plattegronden bepaald. We wilden daarnaast graag de ligging van het kavel ‘rond’ de vijver terug laten komen in een ‘hoekverdraaiing’ in de vorm van de woning.

Er was eerst sprake van een witte gestucte gevel met antraciete houten delen in de topgevel en een rieten dak. Uiteindelijk is er door de opdrachtgevers gekozen voor een oranje-rode gemetselde gevel met veel wit houtwerk in topgevels, kozijnen en veranda.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!