Statige stadsvilla in klassieke chaletstijl in Enschede

Locatie

Lasondersingel, Enschede

Stijl

Klassiek, Chaletstijl

Architect

Alexander Gathier

Voor deze stadsvilla aan de Lasondersingel in Enschede is gekozen voor een eenvoudige afgeleide van de statige ‘chaletstijl’, met een gestucadoorde topgevel, getoogde rollagen in geglazuurde steen en het gebruik van korbelen en ander uitgesproken timmerwerk t.p.v. de windveren aan de topgevel en de pui van het naar buiten tredende trappenhuis boven de voordeur aan de zijgevel.

De voorgevel is geleed: het rechterdeel met topgevel – dit toont de breedte van de woonkamer – springt naar voren t.o.v. de hoofdmassa van het bouwvolume. Hierdoor wordt de woning nog verticaler qua aanzicht en daarmee statiger. Het relatief smalle kavel in verhouding tot het gevraagde volume van de woning was één van de redenen tot dit specifieke ontwerp-uitgangspunt, waarbij ‘smal en hoog’ is afgezet tegen de ‘diepte’ van de plattegrond. De woning lijkt te zeggen: “Ik pas er nog steeds makkelijk tussen met mijn volumineuze slankheid”.

Hiermee is het een beeldbepalend pand geworden in de aanéénsluitende rij van vrijstaande woningen aan de singel.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!