Energieneutrale moderne woning

Locatie

Ontwerp is gemaakt om te realiseren in Ulft

Stijl

Modern, minimalistisch

Architect

Alexander Gathier

Door Mc-Home – “energieneutrale moderne woningontwerpen” – een organisatie met veel reeds ontworpen woningen in staalframebouw, werd ons gevraagd om een ontwerp te maken voor een gezin in Ulft.

We kwamen op het idee om de woning met de langsgevel naar de zon te zetten en met de rug tegen een hoge natuurstenen muur. Overstekken verhinderen directe zoninstraling in de verblijfsruimten. Aan de andere kant van ‘de muur’ zijn fietsenberging, bijkeuken en hobbyruimte gelegd aan de noordzijde gelegen. Een doorbreking in ‘de muur’ legt de verbinding tussen de verschillende ruimten.

In overleg met de opdrachtgevers hebben we gekozen voor een ontwerp in vier gevelmaterialen, t.w. stucwerk, Geopietra natuursteenstrips, houten delen en glas. Het natuursteen is gebruikt voor de hoge ‘muur’ en de gevels op de begane grond van het woonhuis, waarin grote puien zijn verwerkt. De verdieping van het woonhuis is uitgevoerd als een witte stucwerk ‘doos’ met veel glas. Aan de andere zijde van de ‘muur’ spreken de ‘dienstruimten’ zich uit door de houten gevels.

Ons vakmanschap voor uw droomwoning

Wij zetten graag ons vakmanschap in om samen met u een ontwerp te maken dat er niet alleen prachtig uitziet, maar vooral ook perfect aansluit bij uw woonwensen en budget. Onze persoonlijke benadering speelt hierbij een belangrijke rol.

Gratis oriënterend gesprek

Wit u uw droomhuis bouwen? In een vrijblijvend gesprek verken ik samen met u de mogelijkheden en geef ik inzicht in het ontwerp- en bouwproces.
Bel of mail ons voor een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Heeft u al materiaal van uw bouwplannen zoals een kavelkaart of eigen schetsen? Neem het vooral mee!